среда, 11 июня 2008 г.

Очна та заочна форма навчання

Цікаво, що деякі процеси в освіті світській та богословській мають дещо різні напрямки (чи тенденції, хоча, можливо, про це говорити ще рано). Наприклад, в наших богословських закладах є загальна тенденція на скорочення очних програм, розроблюється та відкривається все більше заочних програм.

Руслан Постоловський*, ректор Рівненського державного гуманітарного університету, "пророкує" розвиток очних програм і закриття заочних в РДГУ у зв'язку з новою системою абітурієнтської кампанії:

"...А от заочній формі навчання, на мій погляд, загрожує закриття, тому що людям, які закінчували школу кілька років тому, дуже важко згадати всю шкільну програму. А загалом після запровадження тестування мені ніхто не буде "руки викручувати", підозрюючи у хабарництві. До того ж, відомо, що діти деяких посадовців мають гірший результат, ніж решта учнів, а зараховуватимемо усіх на навчання лише за результатами тестування. Щоправда, це не стосується творчих спеціальностей та фізкультури - крім сертифікатів, ці абітурієнти ще складатимуть іспити за спеціальністю." Читати далі...

* Кандидат історичних наук, професор, завідувач кафедри всесвітньої історії, член-кореспондент Міжнародної слов'янської академії наук, президент Центру міжнародних геополітичних систем, міжрегіональних політичних проблем, регіональних проблем надрокористування "Геополітика". Заслужений діяч науки і техніки України, нагороджений знаком "Відмінник освіти України" й орденом "За заслуги" III ступеня.

Комментариев нет:

Отправить комментарий