пятница, 6 июня 2008 г.

Вибори ректора УКУ

У березні 2007 року вичерпується час 5-річної каденції ректора УКУ о. д-ра Бориса Ґудзяка. Своїм рішенням від 21 жовтня 2006 року Сенат УКУ затвердив процедуру обрання ректора УКУ, яка стане для Університету нормативною і надалі.

Згідно з п. 26.3 Статуту УКУ, ректор обирається терміном на п’ять років на розширеному засіданні Сенату університету, в якому беруть участь шість представників Вченої ради. Право вносити пропозиції щодо кандидатури на посаду ректора мають члени Сенату, засновник, чинний ректор і Вчена рада університету. Сенат УКУ визначився, що він пропонуватиме продовжити повноваження чинного ректора о. д-ра Бориса Ґудзяка на другий 5-річний термін. Сам о. Борис цю пропозицію з вдячністю прийняв. Засновник і Вчена рада внесуть свої пропозиції щодо кандидатури на посаду ректора УКУ згідно з процедурою, визначеною п. 26.3 Статуту УКУ. На прохання о. Бориса і відповідно до затвердженої процедури, Сенат УКУ призначив комісію у складі вл. Гліба Лончини й д-ра Тараса Фінікова, яка проаналізує діяльність ректора та його ректорату за 5-річний період.

Вибори нового ректора відбудуться 13 січня 2007 року. Просимо спільноту УКУ про молитву за успішне проведення цих виборів.

Ректорат, http://www.ucu.edu.ua/ukr/current/rector_election/

PS by TD. Хоча новина і застаріла (майже півтора роки тому), але цікава тим, якою є процедура вибору ректору в Українському католицькому університеті. Також цікаво глянути на схему управління в УКУ, розділ "Управління і сенат" ("сенат" по-нашому "рада опікунів" ;). Про ректора УКУ, о. д-ра Бориса Гудзяка, можна глянути тут.

1 комментарий:

  1. Hi Taras,
    I am new at blogging and wanted to introduce myself to you from across the world.
    I cannot read your text. If you are interested, tell me about your studies.
    May the Lord bless you and keep you.
    Vicki

    ОтветитьУдалить