пятница, 4 сентября 2009 г.

У Вроцлаві "навала" студентів із Західної України

Цього літа польське місто Вроцлав переживає "навалу" нових студентів із України, Білорусі, Росії, Молдови і Туркменістану. Все це завдяки вдалій рекламній кампанії вищих навчальних закладів, проведеній містом у Львові, Луцьку, Тернополі та деяких інших містах на сході України.

"Вроцлав хоче розвиватись як освітній центр, і надання стипендій для нас є формою популяризації міста",- сказав "Німецькій хвилі" координатор проекту мерії з популяризації Вроцлава Алєксандер Хойло.

Представник програми "Тепер Вроцлав" Мирослав Лебідь впевнений, активність українців - результат проведеної рекламної кампанії. В українських містах розміщували біг-борди, запрошуючи молодь навчатися у вроцлавських вищих школах. Була проведена рекламна кампанія і в мережі Інтернет - на освітніх сайтах.

Студенти з України частіше обирають фах "міжнародні відносини" чи економічні спеціальності. Цьогоріч буде й більше тих, хто поступав на перший курс в Польщі одразу після школи в Україні. Одна з вимог до абітурієнтів - знання польської мови.

"Місто потребує фахівців, добре освічених і кваліфікованих робітників. Вкладення коштів у рекламу - це наш внесок в економічний розвиток Вроцлава",- наголошує А.Хойло. Програма "Тепер Вроцлав" пропонує варіанти як платного, так і безкоштовного навчання, приїжджим надають гуртожиток. Вже на 4 курсі більшість студентів зі Східної Європи знаходять роботу в Польщі.

http://www.osvita.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий