понедельник, 26 января 2009 г.

З НАГОДИ 80-ї РІЧНИЦІ ЗАСНУВАННЯ ЛЬВІВСЬКОЇ БОГОСЛОВСЬКОЇ АКАДЕМІЇ

Кафедра богослов’я Українського Католицького Університету  спільно із Львівською Духовною Семінарією Святого Духа організовує міжнародну патристичну конференцію на тему: «Образ досконалого християнина у святоотцівській спадщині». Конференція відбудеться 11-12 вересня 2009 р. у Львові, в приміщенні філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35).

Ця патристична конференція має на меті дати поштовх ґрунтовному науковому дослідженню в Україні ранньохристиянського богослов’я, історії розвитку християнської думки, давніх християнських літературних творів, ранніх християнських письменників та Отців Церкви. Святоотцівська спадщина сьогодні маловідома царина в українських гуманітарних наукових колах, та й в українському суспільстві загалом. Публікація матеріалів конференції стане вагомим внеском у розвиток української патристики й богослов’я, а також, сподіваємося, зацікавить науковців і поза Україною.

Запропонована тема дозволить учасникам конференції задуматися над тим, як розуміли ранньохристиянські автори та Отці Західної і Східної Церков християнську досконалість, яким має бути досконалий християнин і чи, взагалі, можливо стати досконалим, живучи на цій землі. Що таке духовний прогрес та як досягти життя в Христі та споглядання Бога? Як закладалися основи християнської містики? Конференція стане нагодою для наукової дискусії та пошуку відповідей на ці запитання.

Анотації до доповідей (обсягом до однієї сторінки) просимо надсилати до 15-го лютого 2009 р., а тексти доповідей – до 15-го червня 2009 р. Матеріали просимо надсилати в електронній формі на адресу <ovakula@ucu.edu.ua>. Робочі мови – українська, англійська, італійська, російська, польська.

Учасників конференції буде забезпечено обідами, а приїжджих доповідачів – житлом. Покриття дорожніх витрат не передбачено. За детальнішою  інформацією просимо звертатися до Олександри Вакули <.">ovakula@ucu.edu.ua>.

Організаційний комітет:

  • д-р Олександра Вакула,
  • д-р. Олег Кіндій,
  • д-р. Олександр Кащук,
  • ліц. мгр Тарас Тимо,
  • ліц. мгр Оксана Бодак.

Комментариев нет:

Отправить комментарий