четверг, 26 марта 2009 г.

ДАК анулювала ліцензії тим ВНЗ, які зараховували студентів всупереч умовам прийому-2008

24 березня 2009 року відбулося засідання Державної акредитаційної комісії під головуванням Міністра освіти і науки України Івана Вакарчука. Розглядалося питання порушення окремими ВНЗ умов прийому на перший курс під час вступної кампанії 2008 року.

ДАК прийняла рішення про анулювання ліцензій на здійснення освітніх послуг (за порушення умов прийому, зарахування на навчання без сертифікатів УЦОЯО, або із сертифікатом із балом, менше 124-х) таким ВНЗ:

  1. Київський міський педагогічний університет імені Б.Д. Грінченка (анульовано ліцензію на підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю "Дошкільне виховання").
  2. Чернігівський державний механіко-технологічний технікум (анульовано ліцензію на підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" зі спеціальності "Обслуговування та ремонт обладнання підприємств хімічної і нафтогазопереробної промисловості").
  3. Керченський медичний коледж імені Г.К. Петрової (анульовано ліцензію на підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" зі спеціальностей "Лікувальна справа", "Акушерська справа")
  4. Тернопільський комерційний коледж (анульовано ліцензію на підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" за напрямом "Харчові технології та інженерія", та освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" за спеціальностями "Товарознавство та комерційна діяльність", "Технологія харчування").

Міністерство також перегляне умови контрактів з керівниками навчальних закладів, що є у підпорядкуванні МОН:

  • Тернопільський комерційний коледж;
  • Чернігівський державний механіко-технологічний технікум.

За рішенням ДАК цим вищим навчальним закладам дозволено завершити підготовку студентів та здійснити випуск за спеціальностями, з яких анульовано ліцензії.

http://www.osvita.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий