четверг, 26 марта 2009 г.

Більше 700 000 випускників ВНЗ скоро поповнять "армію безробітніх"

Більше 700 тисяч випускників ВНЗ в червні-липні поточного року поповнять "армію безробітніх", із них 549 700 випускників отримають вищу освіту за державним замовленням, - заявив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних. Економічна криза лише загострила проблему працевлаштування випускників.

В минулому році в Україні було зареєстровано 931642 випускники ВНЗ. З них лише 19,5% отримали направлення на роботу за допомогою навчальних закладів. Іншими словами, 181553 особи мали на руках після закінченні навчального закладу документ про працевлаштування. Але якщо спиратися на реальні випадки, коли студенти несуть у деканат фіктивні довідки, щоб отримати диплом, то кількість тих, хто реально знайшов роботу за допомогою навчальних закладів-набагато менша, - зазначає координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Сьогодні диплом про вищу освіту не гарантує автоматичне працевлаштування, навіть незважаючи, яким би престижним не був ВНЗ, що його видав, - підсумовує Андрій Черних.

http://www.osvita.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий