среда, 13 октября 2010 г.

Християнська конференція Media Mobilization

13-14 листопада 2010 року у м. Ірпінь (Київська область) для християн різних деномінацій та конфесій відбудеться конференція з медіа.

Проект реалізовується за ініціативи Спілка молодих християн України та Асоціація «Духовне відродження», у партнерстві з Асоціацією інтернет-євангелістів.

Захід збере журналістів, блогерів, інтернет-активістів, студенти журналістських факультетів ВНЗ України, працівників церковних прес-центрів, лідерів християнських служінь. Очікується, що Media Mobilization збере біля 120 зацікавлених осіб.

Media Mobilization дозволить зустрітися один з одним професіоналам і аматорам з різних галузей. Перші зможуть акумулювати, сформулювати і презентувати свої досягнення, а другі - отримати рідкісні і прикладні знання з різних сфер. Не менш важливою стане можливість у неформальній обстановці обмінюватися досвідом, продовжувати дискусії і налагоджувати контакти.

Проведення конференції стане відправною точкою у формування руху інтернет-євангелістів, та фахових християн-журналістів.

Оскільки в країні стрімко зростає рівень проникнення інтернету, основний акцент буде зроблений на інтернет-журналістиці та використанні соціальних медіа. Згідно досліджень агенції InMind у жовтні цього року, в Україні налічується 12,9 млн. регулярних користувачів Інтернету у віці 15 років і старше. 8,3 млн. Інтернет-користувачів проживають у великих містах і містах з чисельністю населення більше 50 тис. чоловік.

Media Mobilization матиме чотири тематичних блоки:

- інноваційне благовістя. Розглядатимуться конкретні проекти, ідеї, кампанії, що успішно реалізовані християнами через традиційні та нові медіа. Мета – показати віруючим інноваційні методи у місіології церкви.

- мобілізація та лобіювання. Блок присвячено методології, алгоритмам та інструментам організації громадських кампанії, ініціатив, що покликані призвести до конкретних змін у державі. Розглядатимуться приклади використання інтернет-технологій для здійснення впливу на суспільство, медіа та політиків.

- професійне зростання. Цей блок буде присвячений конкретним аспектам журналістської діяльності, покращення навиків та здібностей журналіста. Спікери ділитимуться про фахове проведення інтерв’ю, журналістських розслідувань, роботи з джерелами інформації, репортажі, аналітичні матеріали тощо.

- тренди та виклики сучасності. Це програмна частина конференції. Запрошені філософи, історики, соціологи розкажуть учасникам про специфіку часу, в якому живе християнська церква, які тренди панують у світі та які виклики повстали перед сучасним християнством.

Під час конференції водночас відбуватимуться 3-4 сесій (презентації, доповіді, дискусій тощо), кожна тривалістю близько 40 хвилин. Протягом всього заходу буде близько 30 презентацій. Учасники самі обирають сесії і теми, які їх найбільше цікавлять та які хочуть відвідати.

Серед запрошених спікерів:

  • народний депутат України Павло Унгурян;
  • блогер, народний депутат Леся Оробець;
  • блогер, керівник департаменту з маркетингу мережі ДЦ Україна Ігор Дідок;
  • генеральний директор PR-агенції Mainstream Communication & Consulting Олег Гавриш;
  • віце-президент Асоціації «Духовне відродження», доктор філософських наук Михайло Черенков;
  • спеціальний кореспондент газети «Коммерсант-Україна» Олег Гавриш;
  • кореспондент газети «Коммерсант-Україна» Ірина Миронова;
  • кореспондент газети «Коммерсант-Україна» Вероніка Гаврилюк;
  • керівник всеукраїнської молодіжної організації Фундація регіональних ініціатив, помічник народного депутата Віталій Шабунін;
  • політичний оглядач, аналітик Ярослав Юрчишин;
  • кандидат філологічних наук, докторант інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Максим Балаклицький;
  • президент Асоціації Новомедіа Руслан Кухарчук;
  • редактор Релігійно-інформаційної служби України, блогер Олена Кулигіна;
  • президент Асоціації інтернет-євангелістів Григорій Габдієв;
  • віце-ректор Донецького християнського університету, кандидат історичних наук Олена Панич;
  • блогер, засновник Академії блогослов’я Микола Малуха;
  • медіа-експерт, викладач Академії блогослов’я Даниїл Малуха;
  • керівник інформаційного відділу Донецького об’єднання ЄХБ Людмила Деревянкіна .

1 комментарий:

  1. I am a Journalist contributing to the All-Russian magazine "Sciences ans Religions" for dozens of years. I am a member of the Anglican Church in Kyiv. I want to take part in this Conference.
    Blessings Lyudmyla Pekar

    ОтветитьУдалить